Viherkasvit osana kotia

3.6.2021

Viherkasvit ovat trendikkäitä, kauniita ja sopivat takuulla osaksi jokaisen kodin sisustusta. Kasvit tuovat kotiin vehreää viihtyisyyttä, ne puhdistavat huoneilmaa ja luovuttavat happea. Niiden hoitaminen käy rentoutumisesta.

TOP 5 ilmanpuhdistajakasvit:

  1. Muratti
  2. Viirivehka
  3. Rönsylilja
  4. Saniaiset
  5. Maijat

Viherkasviharrastus, miten aloitan?

Suosittelemme aloittamaan helppohoitoisista kasveista. Helppohoitoinen kasvi tulee toimeen vähäisellä kastelulla, kestää kuivuutta ja kuumuutta. Ne pärjäävät hyvin hajavalossa. Tässä muutama floristimme suosittelema aloittelijan viherkasvi:

Palmuvehka (Zamioculcas zamiifolia)

Vaatii vain niukasti vettä, kestää erinomaisesti kuumuutta ja menestyy valosta varjoon. Muista, että tätä kasvia ei saa kastella liikaa!

Rahapuu (Crassula ovata)

Rahapuu on varsin helppohoitoinen mehikasvi, joka varastoi vettä lehtiinsä. Rahapuu on hyvä sijoittaa valoisaan paikkaan ja sitä on kasteltava harvoin. Mehikasville annetaan kerralla runsaammin vettä, niin että multa kastuu. Multa saa kuivahtaa reippaasti kastelujen välillä. Kasvi kestää hyvin kuivaa huoneilmaa.

Anopinkieli (Sansevieria trifaskiata)

Anopinkieli on valoisan paikan kasvi, jota kastellaan harvoin. Kastellaan kerralla runsaasti, niin että multa kastuu. Multa saa kuivahtaa kastelujen välillä. Kestää hyvin kuivaa huoneilmaa!

Kasvupaikan valinta

Mieti paikkaa mihin olet kasvin laittamassa. Kasvin kasvupaikkavaatimukset ovat erilaiset, on valossa viihtyviä kasveja ja kasveja, jotka viihtyvät varjossa, esimerkiksi vehkakasvit. Kasvit tarvitsevat luonnonvaloa yhteyttämiseen ja kasvamiseen. Voit luoda omia viherkeitaita kotiisi, kunhan muistat yhden tärkeä asian: sijoita oikea kasvi oikeaan paikkaan!

Haluatko pienen kasvin, vai saako se kasvaa isoksi ja korkeaksi? Haluatko rönsyilevän vai köynnöstävän kasvin? Pitääkö ottaa huomioon kasvin myrkyttömyys? Myrkyllisiä kasveja on paljon ja tämä tietenkin vaikuttaa kasvien valintaan,  jos perheessä on kotieläimiä tai pieniä lapsia.

Ammattitaitoset floristimme ja puutarhurimme auttavat sinua näissä asioissa ja neuvovat oikean kasvin valinnassa. Mukaan saat myös hyvät ja oikeat hoito-ohjeet kasvillesi. He katsovat, pitääkö kasvi istuttaa heti uuteen ruukkuun ja multaan vai pärjääkö kasvi vielä entisessä ruukussaan.